2019. március 4. “A szomszédok is jönnek!” - Érdekes háztörténetek és izgalmas programötletek a második lakótalálkozón

Második körben találkoztak egymással a lakók és az önkéntesek, folytatódott a közös programszervezés. A szervezők bemutatták az újonnan csatlakozóknak a Budapest100 történetét, működését, elmondták, mit kell tudni az idei rendezvényről és ismertették a legfontosabb határidőket.

Az első találkozó óta még több ház döntött úgy, hogy megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A lakók érdekes történetekkel és izgalmas programötletekkel érkeztek, a korábban csatlakozott házakban pedig már aktívan folyik a programszervezés.

Az elmondottak alapján a programok nagyon színesnek ígérkeznek: kvíz, kerti programok, gyermek játszóház, házbejárás és utcabál is szerepel a tervek között. Több ház büszkélkedhet híres lakókkal: Csala Zsuzsa színésznő, Kolozsvári Grandpierre Emil író, Gróf Esterházy János és Sándor Pál filmrendező is élt a bauhaus épületek egyikében.

Sok lakó számolt be lelkes lakóközösségről, melynek tagjai szívesen segítik a szervezést és vállalnak kutatómunkát is saját házukról.

A megbeszélés kisebb csoportokban folytatódott, a lakók, a programszervező és kutató önkéntesek együtt gondolkodtak a további a feladatokról.

Már most számos izgalmas ház-történetet hallhattunk, és május 4–5-én a Budapest100 látogatói is megismerhetik ezeket a sztorikat, legendákat.

 

2019.03.04., Budapest
Pozsonyi Dóra, kommunikációs önkéntes
Fotó @ Polinszky Tibor