Játék – 130 éves budapesti villamosközlekedés

Tudjátok, milyen villamosok közlekedtek Budapesten a Bauhaus korszak idején? Milyen volt Budapest közösségi közlekedési hálózata? Ha szeretnétek megtudni, gyertek el a Közlekedési Múzeum Budapest 100 eseménysorozat keretében megvalósuló több állomásos játékos programjára!

Tovább
Újlipóciai barangolás

V 11:30 Újlipóciai barangolás (HU) SUN 14:00 Walking tour in Újlipótváros (EN) DIM 16:00 Visite guidée dans le quartier du Újlipótváros (FR)   Város született a városban! Sétánkon körüljárjuk, hogyan alakult ki fővárosunk legegységesebb és legnagyobb modern negyede a két világháború között.

Tovább
Tovább
Walter Gropius dolgozószobája

SZ-V 14:00–19:00 XI. KER Bartók Béla út 10-12. Kortárs Építészeti Központ Tegyen egy virtuális látogatást a Bauhaus Iskola alapítója, Walter Gropius szobájában!

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Müller Árpád Lakásgaléria [*REG]

V. KER Régiposta u. 13 SZ-V 11:00–12:00 Egy stílusos lakás kortárs festményekkel, 20. századi design-tárgyakkal. A vendégeket fogadja: Volent Éva galériatulajdonos.

Tovább
Kiállítás a Csépai-villáról

I. ker. Tigris utca 46. MÁJUS 4-5. (SZOMBAT-VASÁRNAP) 11:00–18:00 A korszak egyik legnívósabb modern villaépületének kertjében automata öntözőrendszert építettek ki. A két kerek alakú medencében aranyhalak úszkáltak.

Tovább
Pesti Vigadó

V. KER Vigadó tér 2. “Grafikus design” Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és „Bauhaus 100” plakátkiállítás

Tovább
Tovább
A Goethe Intézet és a Budapest100 programjai a KÉK-ben [*REG]

A Bauhaus nemcsak Weimarhoz és Dessauhoz kötődik, hanem kezdettőlfogva (nem pedig csak a hatásában) nemzetközi volt: tanárai és növendékei a világ számos országából érkeztek. És ennek még most, 100 évvel később is jelentősége van. Persze rögtön eszünkbe jut Moholy-Nagy László, Berger Otti vagy Téry-Adler Margit, Molnár Farkas és Weininger Andor (akinek a Magyar Nemzeti Galéria […]

Tovább
Tovább
Breuer Marcell, Molnár Farkas, Weiner Tibor – Bauhäusler ereklyék – Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ

A Bauhaus-ban tanult, majd Walter Gropius munkatársaként is működő Molnár Farkas Vörös kockaházának makettje, Weiner Tibor, Dunaújváros egykori főépítészének a Bauhaus-ból megőrzött dokumentumai, az Amerikában világhírűvé lett Breuer Marcell névjegye és levelei. A Magyar Építészeti Múzeum izgalmas, a Bauhaus-hoz kötődő tárgyaiból és budapesti modernista házak archív fényképeiből kínál ízelítőt az egykori császári és királyi központi […]

Tovább
Tovább
Bauhaus in Buda Walking Tour [CANCELED]

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Amerikai Angol nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához. We invite you to a delightful tour of Bauhaus architecture up in the hills of Budapest.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább