2019. február 13. Elkezdődött a programegyeztetés a lakók és az önkéntesek között - Több mint 200 cím olvasható oldalunkon!

Lezajlott az idei Budapest100 – a Bauhaus nyomában első önkéntes és lakó találkozója, ahol a programban résztvevők egymással együttműködve, lelkesen vágtak bele a szervezésbe. Idén több mint 200 cím van azon a listán, amelyből a bemutatandó házakat kiválasztjuk, és több mint 200 önkéntes segít a programok megszervezésében.

 

A találkozó a szervezők által bemutatott ütemtervvel kezdődött, majd a lakók beszámolói következtek Bauhaus-stílusú lakóházukról. Sok lakó érkezett a találkozóra olyan információkkal, ami a kutatóinknak is hasznos. Elmondásaikból kiderült, hogy olyan híres építészek tervezte házakban laknak, mint Molnár Farkas, Tauszig Béla és Róth Zsigmond, vagy Janáky István és a fia.

 

Az eseményen a lakóknak volt lehetőségük olyan praktikus kérdések felvetésére is, mint például, hogy hogyan tudják bevonni a ház többi lakóját a szervezésbe, milyen stílusjegyek mentén tekintjük Bauhaus típusúnak a házakat, vagy nem probléma-e, ha a háborús sérüléseket még nem állították helyre. Azonban ezekre a kérdésekre azonnal érkeztek is javaslatok a szervezők részéről, az önkéntesek segítő hozzájárulásával. Kijelenthetjük, hogy az idei Budapest100 is izgalmasnak ígérkezik!

2019.02.13., Budapest
Tóth Szilvia, kommunikációs gyakornok
Fotó © Sipos Zsófia