Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2020-BAN MINDENKI CSATLAKOZHAT
a 10. BUDAPEST100 fesztiválhoz

Találkozzunk a Tizediken!
BUDAPEST100
2020/05/09‐10.

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2020. május 9-10-én rendezi meg a Budapest100 programot, az egész várost megmozgató, rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált.

2020-ban a Budapest100 tizedik születésnapját ünnepeljük! Ebből az alkalomból megnyitjuk a jelentkezést minden budapesti lakóközösség számára. Ezért várjuk azokata  budapesti lakókat és közösségeket, akik szívesen megmutatnák másoknak is a házat, ahol élnek, dolgoznak. Az épületek kortól és elhelyezkedéstől függetlenül csatlakozhatnak a programhoz.

 

KIK JELENTKEZHETNEK?

2020-BAN MINDEN BUDAPESTI LAKÓKÖZÖSSÉG JELENTKEZÉSÉT KÍVÁNCSIAN VÁRJUK!

‒ Már részt vettetek a Budapest100-on korábban? Nyissatok újra!
‒ A ti házatok kimaradt az elmúlt évekből? Csatlakozzatok most!
‒ Nálatok van a legjobb belső udvar? Csodás a tetőteraszotok? Szédítő a padlásotok és a pincétek is? Mutassátok meg mindenkinek!
‒ Jól működő lakóközösség vagytok? Szervezzetek programot!
‒ Nekünk minden ház érdekes. Szerintetek is? Akkor hajrá!

MIT JELENT A RÉSZVÉTEL?

Nyitott kaput, önkéntesekkel közösen létrehozott kulturális programokat: kiállítás a lépcsőházban, koncert az udvaron, séta a pincétől a padlásig.

– A szervezésben önkénteseink segítenek a házaknak, velük több közös találkozót szervezünk, amelyeken a részvétel ajánlott. Az aktív kapcsolattartás a ház önkéntesével szükséges a program megvalósításához.

 

 

MIÉRT ÉRI MEG CSATLAKOZNI?

– A Budapest100 kutatóitól építészet- és kultúrtörténeti információkat kapnak a közösségek. Ezeket a honlapunkon publikáljuk, ami nem csak értékes információval és büszkeséggel töltheti el a lakókat, de akár pályázatoknál értékes kiegészítő anyag lehet

– Fotós önkénteseink dokumentálják a ház építészeti részleteit, mai állapotát,  ami szintén pályázatoknál, felújításoknál fontos dokumentum lehet

– A régi képekkel és a lakók történeteivel a Budapest100 olyan szuper élmény, ami összehozza a szomszédokat. Mindenki új ismerősökkel lesz gazdagabb, a jobb kommunikáció pedig bizonyítottan jót tesz a közösségi kapcsolatoknak

HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?

Nincs más dolgod, csak bízz a közel 10 éves szervezési és közösségépítő tapasztalatunkban! Töltsd ki a regisztrációs kérdőívünket és ezzel meghívást kapsz az első lakótalálkozóra február elején. A találkozóra jöhetsz egyedül is, vagy ha van egy szimpatikus szomszédod, akkor őt is elhívhatod. A találkozón mi minden információt elmondunk, és önkénteseink segítségét is kérheted, így a szervezés kihívásai hamar élménnyé alakulnak. Hidd el, minden ház érdekes, és minden ház rejt olyan történetet, amiért érdemes belevágni a Budapest100-ba!

 

 

HOGYAN JELENTKEZZ?

Töltsd ki az alábbi linkre kattintva kérdőívünket január 31-ig!

IDE KATTINTVA LEHET JELENTKEZNI

Minden kérdésre válaszolunk az oldal alján található elérhetőségek bármelyikén.

HATÁRIDŐ: 2020 JANUÁR 31., PÉNTEK ÉJFÉL

Gyertek, csatlakozzatok, és ünnepeljük együtt a budapesti lakóközösségeket!
Találkozzunk a Tizediken!

 

KONTAKT

E-mail: budapest100@kek.org.hu
Telefon: +36 20 341 66 88
Facebook: https://www.facebook.com/budapest100/