Budapest100 Könyv

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Budapest100 – Fortepan könyvcsomagok
25% kedvezménnyel megkaphatod a Budapest100 történetek, a Fortepan Elfelejtett Budapest és A pesti nő című köteteit együtt.

Árak:

Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból 3 990,- forint
Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból támogatói ár 5 990,- forint
Elfelejtett Budapest 3 650,-
A pesti nő 3 650,-

 

Csomagárak:

Budapest100 történetek + Elfelejtett Budapest 5 700,-
Budapest100 történetek + A pesti nő 5 700,-
Budapest100 történetek + Elfelejtett Budapest + A pesti nő 8 400,-

 

Tartalom

A Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból

A könyv egy „szubjektív” városkalauz, amelyben 24 budapesti ház története olvasható. A város- és építészettörténeti kiadvány a Budapest100 első hat évének kedvenceit mutatja be.

Olyan épületek kaptak helyet a könyvben, amelyeknek története, lakóinak sorsa izgalmas és érdekes a várostörténet, a magántörténelem iránt érdeklődőknek. Vannak köztük gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek.

A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások művészettörténeti, levéltári kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak: közérthetően megfogalmazott építészeti leírások váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életét, korszakokat elevenít fel.

Szerzők

A kötet a Budapest100 rendezvény első hat évének kutatásain, az önkéntesek munkáján alapul. Ezeket egészítették ki, rendezték, írták át olvasmányos szöveggé fiatal művészettörténészek, akik az elmúlt években a Budapest100 kutatásait végezték. A az elmúlt évek épület és esemény fotóiból válogattuk a kötethez.

 

 

A könyv főtámogatója a We Love Budapest.

A könyv megjelenését támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ

Grafikai tervezés: SUBMACHINE

méret: 170×240 mm (B5)

terjedelem: 160 oldal