2020. September 16. Már mobil appon is elérhetőek a Budapest100 programjai!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Most debütál a felhasználók igényeit követve fejlesztett Budapest100 mobilapplikáció. Segítségével a járvány következtében őszre került rendezvényre már okostelefonnal is megtervezheted a programodat. Az alkalmazás szeptember 7-én vált élessé:  már elérhetők az önkéntesek által feltöltött programok és az idén meglátogatható épületek listája. 

A Budapest100 sokéves webes jelenlét utáni újításként az idei rendezvényre hiánypótló mobilapplikációval készült. A több, mint egy évig tartó fejlesztési folyamat első lépéseként szervezőkkel, résztvevőkkel készült interjúkkal került feltérképezésre a Budapest100 látogatók részvételi attitűdje, egy mobilapplikációhoz fűzött elvárásai, igényei. A legfontosabb konklúzió az volt, hogy az igen széles spektrumú programkínálatban nehéz navigálni, kihívást jelent ütközések nélkül, térben és időben jól összeállítani az igényeknek megfelelő programsort. Így elsődleges lett a megfelelően kialakított keresőrendszer létrehozása, amely a sokféle program között típus, helyszín és dátum szerinti szűrést is lehetővé tesz. A kiválasztott épületeket vagy rendezvényeket csillagozással saját térképünkre, illetve naptárunkba is menthetjük, így elkerülhetjük a programütközéseket.

A fesztiválapplikációk rendszerét alapul véve egy fejlesztő (Csík Péter) és egy UI-designer (Takács Viktória) közös munkájának eredményeként született meg az a könnyen átlátható, felhasználóbarát kezelőfelület, amelynek működése azonnal megtanulható. Bár még hiányoznak belőle funkciók (applikáción belüli útvonaltervezés lehetősége vagy account kezelés), a kis erőforrások ellenére sikerült egy jól használható alkalmazást létrehozni, amely a következő években, a felhasználói visszajelzések és igények fényében, tovább bővíthető. Az app egyelőre csak a Google Play Áruházban érhető el (az iOS-verzióhoz fejlesztők jelentkezését várjuk.)  

 

Horváth Máté