2017. május 3. Kitüntetést kapott a Budapest100!  

SozialMarie díjat nyert négy magyar társadalmi kezdeményezés: a Budapest100, az Eleven Emlékmű - az én történelmem, a Mikor van a tetteknek ideje, ha nem ilyenkor?! és a SUHANJ! Fitness - erőt adunk csapat.

Az osztrák alapítású SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amelyre Bécs 300 km-es körzetéből lehet jelentkezni: Ausztriából, Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából. Idén sok pályázó foglalkozott a multikulturális oktatás, az egészségügyi problémák és a közösségi élet megújításának lehetőségeivel. A SozialMarie szakértői zsűrije idén 190 pályázatból választotta ki a 15 legjobbat. A nagy értékű pénzbeli elismerés mellett az alapítvány nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítési módokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra.

Mint minden évben, idén is május 1-én volt a nyilvános díjátadó Bécsben, az ORF RadioKulturhausban.

A Budapest100 értékelésében a zsűri kiemelte a program erényeként, hogy a nyitott házak története hatni tud az ott élőkre, lehetőséget teremt a szorosabb kapcsolatok kialakítására, a városi elszigetelődés helyett együttműködést kezdeményez és egyben a döntéshozók figyelmét is felhívja a budapestiek számára fontos kérdésekre. A Budapest100 szervezői ezúton is köszönik a résztvevőknek, önkénteseknek, lakóknak, intézményeknek, szervezőknek és a látogatóknak az együttműködést, ami nélkül ezt a díjat nem nyerhettük volna el.