Könyv előrendelés

Különleges Karácsonyi ajándék Budapest szerelmeseinek!

Rendeld meg a Budapest100 könyvet a kedvenc színedben ide kattintva

Tartalom

A Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból

A könyv egy „szubjektív” városkalauz, amelyben 24 budapesti ház története olvasható. A város- és építészettörténeti kiadvány a Budapest100 elmúlt hét évének kedvenceit mutatja be.

Olyan épületek kaptak helyet a könyvben, amelyeknek története, lakóinak sorsa izgalmas és érdekes a várostörténet, a magántörténelem iránt érdeklődőknek. Vannak köztük gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek.

A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások művészettörténeti, levéltári kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak: közérthetően megfogalmazott építészeti leírások váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életét, korszakokat elevenít fel.

Szerzők

A kötet a Budapest100 rendezvény elmúlt hét évének kutatásain, az önkéntesek munkáján alapul. Ezeket egészítették ki, rendezték, írták át olvasmányos szöveggé fiatal művészettörténészek, akik az elmúlt években a Budapest100 kutatásait végezték. A fotókat Gyulai Szilvia a kötethez készítette.

Rendelés, átvétel

Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból című könyvet IDE kattintva rendelheted meg. Ha szívesen támogatnád a 2018-as Budapest100 kutatói munkáját, rendeld meg a könyved támogatói csomagban. A támogatásod értékét (2000 Ft) a levéltári és kutatásszervezési feladatok kiadásaira fordítjuk. A könyv 7 különböző színű borítóban rendelhető, így a legszebb Budapest100 történeteket a kedvenc színedben olvashatod.

A megrendelt példányokhoz 2017. december 12-20. között személyes átvétellel, postai úton vagy akár bringás futárszolgálaton keresztül juthatsz hozzá.

A könyv főtámogatója a We Love Budapest.

A könyv megjelenését támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ

Grafikai tervezés: SUBMACHINE

méret: 176×250 mm (B5)

terjedelem: 160 oldal