2020. szeptember 16. Már mobil appon is elérhetőek a Budapest100 programjai!

Most debütál a felhasználók igényeit követve fejlesztett Budapest100 mobilapplikáció. Segítségével a járvány következtében őszre került rendezvényre már okostelefonnal is megtervezheted a programodat. Az alkalmazás szeptember 7-én vált élessé:  már elérhetők az önkéntesek által feltöltött programok és az idén meglátogatható épületek listája. 

A Budapest100 sokéves webes jelenlét utáni újításként az idei rendezvényre hiánypótló mobilapplikációval készült. A több, mint egy évig tartó fejlesztési folyamat első lépéseként szervezőkkel, résztvevőkkel készült interjúkkal került feltérképezésre a Budapest100 látogatók részvételi attitűdje, egy mobilapplikációhoz fűzött elvárásai, igényei. A legfontosabb konklúzió az volt, hogy az igen széles spektrumú programkínálatban nehéz navigálni, kihívást jelent ütközések nélkül, térben és időben jól összeállítani az igényeknek megfelelő programsort. Így elsődleges lett a megfelelően kialakított keresőrendszer létrehozása, amely a sokféle program között típus, helyszín és dátum szerinti szűrést is lehetővé tesz. A kiválasztott épületeket vagy rendezvényeket csillagozással saját térképünkre, illetve naptárunkba is menthetjük, így elkerülhetjük a programütközéseket.

A fesztiválapplikációk rendszerét alapul véve egy fejlesztő (Csík Péter) és egy UI-designer (Takács Viktória) közös munkájának eredményeként született meg az a könnyen átlátható, felhasználóbarát kezelőfelület, amelynek működése azonnal megtanulható. Bár még hiányoznak belőle funkciók (applikáción belüli útvonaltervezés lehetősége vagy account kezelés), a kis erőforrások ellenére sikerült egy jól használható alkalmazást létrehozni, amely a következő években, a felhasználói visszajelzések és igények fényében, tovább bővíthető. Az app egyelőre csak a Google Play Áruházban érhető el (az iOS-verzióhoz fejlesztők jelentkezését várjuk.)  

 

Horváth Máté