Budapest100: Ablak a Bartókra

A Budapest100 a közösségi városfelfedezés módszere, márkanév, amit a Budapest100 gyakorlata tett ismertté. Néhány éve már nemcsak a 100 éves házak nyitnak meg önkénteseink munkájának köszönhetően.
A lakók és a szervezők, kutatók együttműködése olyan módszer, ami kisebb terepen is kiválóan működik, erre lesz példa az Ablak a Bartókra eseményen belül a Bartók Béla úton és annak vonzáskörzetében megnyíló házak bemutatkozása. Van köztük újranyitó is, mert a lakók ismét szívesen fognak össze egy napra a Budapest100 támogatásávalunkkal.

„Minden ház érdekes” – ez a mindenkori mottónk.

A Budapest100 lényege az önkéntesség, korosztálytól függetlenül. Ennek köszönhetően a civil ünnep elmúltával is megmarad a közös élmény és a látogatók gyakran más szemmel kezdik nézni saját környezetüket, a házat, ahol élnek, az intézményeket, ahol megfordulnak. És gyakran ajánlják is saját házukat a Budapest100 figyelmébe, remélve, hogy a következő évben benne lesznek a programban. Mert minden ház érdekes.

Az esemény időpontja: 2021. október 9. (szombat)


Hasznos információk:

 • A csatlakozó épületek és programjaik a rendezvény idején szabadon és ingyenesen látogathatók.
 • A csatlakozó helyszíneket Budapest100 molinók jelölik a homlokzaton.
 • A szervezők a program dokumentálása és népszerűsítése érdekében fotókat/videókat is készítenek. A résztvevők automatikusan tudomásul veszik, hogy amennyiben a fotókon/videókon szerepelnek, úgy ezért semmilyen ellenszolgáltatási igénnyel nem élhetnek, illetve a program promóciója céljából történő felhasználást nem korlátozhatják.
 • A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
 • A program idején érvényes járványügyi szabályozásokat betartjuk.

Az esemény programjai

 • 11:00 - 18:00 Fényképgyűjtés a Három Hét Galériával - Van fotód a régi Bartók Béla útról? Hozd el és oszd meg másokkal! Bartók Béla út 10-12. [KÉK - Kortárs Építészeti Központ]

  Ezúton szeretnénk meghirdetni a Három Hét Galériával együttműködve, a „Bartók Béla út régen” Fényképgyűjtő programot, melynek célja, hogy létrejöjjön egy közös helység a Bartók Béla úton, ahol bárki behozhatja, leadhatja - vagy csak megmutathatja - régi képeit. Történeteket mesélhet, és más történeteit hallgathatja akár későbbi események keretében is.

 • 18:30 - 20:00 Ács Ferenc és György, valamint Matsui Kana vonóshármas koncertje a KÉK-ben. Műsor: Mozart: Divertimento (K. 563) [*REG] Bartók Béla út 10-12. [KÉK - Kortárs Építészeti Központ]

  A koncert regisztrációhoz kötött. Kérjük, megadva az érkezők számát és nevét, részvételi szándékát az alábbi e-mail címen jelezze: bartokbela1012@gmail.com 

 • 10:00 - 18:00 METU Tervezőgrafika szak diplomakiállítása Bartók Béla út 10-12. [KÉK - Kortárs Építészeti Központ]

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Budapesti Metropolitan Egyetem Tervezőgrafika mesterszakán 2021-ben diplomázott, nappali és levelező tagozaton tanuló, hallgatóinak diplomakiállítására, mely méltó módon reprezentálja a diákok sokoldalúságát és tehetségét.

  Az izgalmas, tartalmas üzenetekkel bíró, innovatív ötletekkel gazdagított munkák tökéletes minőségű kivitelezése, inspiratív hatással lehet mindenkire, hogy még ilyen nehéz időkben is érdemes alkotni, és születhetnek pozitív szemléletű, előremutató, gyönyörű művek.

  További információ: https://fb.me/e/IwKTyMDm

  A program helyszíne: KÉK - Kortárs Építészeti Központ

 • 10:00 - 18:00 Archikids programok Bartók Béla út 10-12. [KÉK - Kortárs Építészeti Központ]

  10:00 - 13:00 - PAPER CITY (Augusztinyi Fruzsina, Szabó Nelli)
  10:00 - 13:00 - PONT-FELHŐ makett építés
  10:00 - 11:30 - URBANITY - városi társasjáték 11 év felett (KultúrAktív)
  10:00 - 18:00 - LEGO - ÉPÍTSÜNK HIDAT!(KÉK)
  13:00 - 15:00 - BEJÁRHATÓ KARIKASTRUKTÚRA építés hulahopp karikákból (BVM) (Gellért tér helyett eső helyszín a KÉK)
  15:00 - 18:00 - DOBOZVÁROS KARTONBÓL (BORD, Pál Viktória)
  15:00 - 18:00 - ÉPÍTSÜNK FŐVÁMHÁZAT! séta és játékos makettezés - (KÉK)
  A programok helyszíne: KÉK - Kortárs Építészeti Központ

 • 13:00 - 14:00 A ház lakója által vezetett épülettörténeti séta (kb. 60 perc) és kocsmakvíz a Bölcsőben Zenta utca 1-5.
 • 15:00 - 16:00 Guided tour + Pop Quiz in the Bölcső Pub [ENG] Zenta utca 1-5.

  In the basement there has been a restaurant ever since the building was completed. Its controversial history includes the formation of a political party, scandalous love affairs and much more.