2022. December 14. Csatlakozz a Budapest100 önkéntes csapatához!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ünnepeljük meg együtt a városegyesítést!

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében 2023. május 11-14. között rendezzük meg a Budapest100-at, a budapesti házak nyitott hétvégéjét, valamint a hozzá kapcsolódó városiséta-napot és szakmai konferenciát. Ismét várjuk az önkénteseinket, hogy együtt szervezhessük meg a város legszebb ünnepét!

2023-ban nem kisebb alkalmat ünneplünk, mint Budapest 150. születésnapját. Ez alkalomból a következő Budapest100 visszatér az egyidős házak – most a százévesek helyett a 150 évesek – köszöntéséhez. A 2022-ben négynaposra bővített városi fesztivál népszerűsége után a nyitott házak hétvégéje ismét egy szakmai konferenciával és egy sétanappal gazdagodik 2023. május 11-14. között.

Ezen a hosszú hétvégén egy múlttól a jövőig ívelő városi időutazásra invitálunk, amelynek középpontjában Pest, Buda és Óbuda 1873-as egyesítése áll. A 150. évforduló kapcsán felderítjük, milyen volt a város másfél évszázaddal ezelőtt, hogyan fejlődött azóta, és milyen utak állnak előtte.

Több feladatkörre keresünk olyan önkénteseket, akikre számítunk az előkészületektől egészen a rendezvény megvalósításáig.

Mindeközben a Budapest100 honlapja is nagy átalakuláson megy keresztül, hogy megújult formával és tartalommal még kényelmesebbé tegye mind a programok keresését, mind pedig az évek alatt összegyűlt értékes kutatások böngészését. A részletes önkéntesfelhívást és a jelentkezéshez szükséges űrlapot IDE KATTINTVA érheted el, és ezen az oldalon már a friss designnal találkozhatsz. 

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal a budapest100@kek.org.hu címen emailben vagy a +36 20 341 6688-as telefonszámon.