Europa Nostra-díjat kap a Budapest100

1/1
Tartalom

  Részletek

  Óriási örömmel és büszkeséggel osztjuk meg a hírt, hogy a Budapest100 ‘A polgárok bevonása és tudatosítás’ kategóriában elnyerte az Európai Unió Kulturális Öröksége díját, azaz Europa Nostra-díjas lett.

  Idén 21 ország 30 kiemelkedő, örökségvédelemmel foglalkozó kezdeményezése nyerte el az európai örökségvédelem legnagyobb elismerését. A 30 nyertest egy örökségvédelmi szakemberekből álló zsűri választotta ki a válogató bizottság előzetes értékelése alapján. Idén a díjra 35 európai országból pályáztak különböző szervezetek és magánszemélyek.

  Az Európai Örökség-díj átadóeseményét szeptember 28-án a velencei Palazzo del Cinema-ban tartják. A rangos eseményen Cecilia Bartoli, az Europa Nostra elnöke és Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke is részt vesz. Az ünnepségen jelentik be a Grand Prix és a Közönségdíj nyerteseit is, akiket az idei év díjazottjai közül választanak ki, és akik egyenként 10 000 euró pénzjutalomban részesülnek. Az ünnepséget az Europa Nostra szervezi az Európai Bizottság támogatásával szeptember 27-30. között Velencében, amely egyben a 2023-as 60. Európai Kulturális Örökség Csúcstalálkozó egyik kiemelt eseménye lesz.

  A közönségdíj nyertesére az alábbi oldalon van lehetőség szavazni: https://vote.europanostra.org/
  A Budapest100 közössége nevében előre is köszönjük, ha szavazatoddal támogatod, hogy elnyerjük a Közönségdíjat!

  Hivatalos sajtóközlemény letöltése

  Sajtófotók letöltése