MEGNYITOTTUK A HÁZAK JELENTKEZÉSÉT A BUDAPEST100: VÁRNEGYED FESZTIVÁLRA!

Bevesszük a Várat!
BUDAPEST100
2022/05/14‐15.

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2022. május 14-15-én rendezi meg a Budapest100 programot, a rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált.

2022-ben a Budapest100 nem az egész várost mozgatja meg, hanem egy kis részt: a Várnegyedben található polgárvárost. Ebből az alkalomból megnyitjuk a jelentkezést az ezen területen élő lakóközösségek számára. Ezért várjuk azokat a polgárvárosban élő lakókat és közösségeket, akik szívesen megmutatnák másoknak is a házat, ahol élnek, dolgoznak.


KIK JELENTKEZHETNEK?

2022-BEN MINDEN POLGÁRVÁROSI LAKÓKÖZÖSSÉG JELENTKEZÉSÉT KÍVÁNCSIAN VÁRJUK!

‒ Az alábbi területről várjuk a házak jelentkezését: a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig

‒ A házlistát IDE kattintva érheted el. Ha a ti címetek is szerepel rajta, akkor ne habozzatok jelentkezni!


MIT JELENT A RÉSZVÉTEL?

Nyitott kaput, önkéntesekkel közösen létrehozott kulturális programokat: kiállítás a lépcsőházban, koncert az udvaron, séta a pincétől a padlásig.

- A szervezésben önkénteseink segítenek a házaknak, velük több közös találkozót szervezünk, amelyeken a részvétel ajánlott. Az aktív kapcsolattartás a ház önkéntesével szükséges a program megvalósításához.


MIÉRT ÉRI MEG CSATLAKOZNI?

- A Budapest100 kutatóitól építészet- és kultúrtörténeti információkat kapnak a közösségek. Ezeket a honlapunkon publikáljuk, ami nem csak értékes információval és büszkeséggel töltheti el a lakókat, de akár pályázatoknál értékes kiegészítő anyag lehet

- Fotós önkénteseink dokumentálják a ház építészeti részleteit, mai állapotát,  ami szintén pályázatoknál, felújításoknál fontos dokumentum lehet

- A régi képekkel és a lakók történeteivel a Budapest100 olyan szuper élmény, ami összehozza a szomszédokat. Mindenki új ismerősökkel lesz gazdagabb, a jobb kommunikáció pedig bizonyítottan jót tesz a közösségi kapcsolatoknak.


HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?

Nincs más dolgod, csak bízz a 11 éves szervezési és közösségépítő tapasztalatunkban! Töltsd ki a regisztrációs kérdőívünket és ezzel meghívást kapsz az első lakótalálkozóra február elején. A találkozóra jöhetsz egyedül is, vagy ha van egy szimpatikus szomszédod, akkor őt is elhívhatod. A találkozón mi minden információt elmondunk, és önkénteseink segítségét is kérheted, így a szervezés kihívásai hamar élménnyé alakulnak. Hidd el, minden ház érdekes, és minden ház rejt olyan történetet, amiért érdemes belevágni a Budapest100-ba!


HOGYAN JELENTKEZZ?

Töltsd ki az alábbi linkre kattintva kérdőívünket február 6-ig!

IDE KATTINTVA LEHET JELENTKEZNI

Minden kérdésre válaszolunk az oldal alján található elérhetőségek bármelyikén.

HATÁRIDŐ: 2022. FEBRUÁR 6., VASÁRNAP ÉJFÉL

 

KONTAKT

E-mail: budapest100@kek.org.hu
Telefon: +36 20 341 66 88