Budapest100 Könyv

JELENLEG NEM ELÉRHETŐ

Tartalom

A Budapest100 történetek - Huszonnégy a háromszázból

A könyv egy „szubjektív” városkalauz, amelyben 24 budapesti ház története olvasható. A város- és építészettörténeti kiadvány a Budapest100 első hat évének kedvenceit mutatja be.

Olyan épületek kaptak helyet a könyvben, amelyeknek története, lakóinak sorsa izgalmas és érdekes a várostörténet, a magántörténelem iránt érdeklődőknek. Vannak köztük gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek.

A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások művészettörténeti, levéltári kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak: közérthetően megfogalmazott építészeti leírások váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életét, korszakokat elevenít fel.

Szerzők

A kötet a Budapest100 rendezvény első hat évének kutatásain, az önkéntesek munkáján alapul. Ezeket egészítették ki, rendezték, írták át olvasmányos szöveggé fiatal művészettörténészek, akik az elmúlt években a Budapest100 kutatásait végezték. A az elmúlt évek épület és esemény fotóiból válogattuk a kötethez.

 

A könyv főtámogatója a We Love Budapest.

A könyv megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ

Grafikai tervezés: SUBMACHINE

méret: 170x240 mm (B5)

terjedelem: 160 oldal