A csapat

2022-ES SZERVEZŐK

A korábbi évek szervezői

 • Ast Hajnalka

  Földrajz tanárként és térinformatikusként végzett az ELTE-n illetve a BME-n, de történelem szakosként a város- és építészettörténet is az érdeklődési körébe tartozik. Már a kezdetektől fogva lelkes látogatója a Budapest100-nak, amely lehetőséget ad a kívülről "csak" átlagosnak tűnő lakóépületeknek is, hogy bemutatkozzanak, megismertessék különlegességeiket, egyedülálló történeteiket. 2015-ben kutató és programszervező önkéntesként csatlakozott a csapathoz, 2016-tól pedig zónakoordinátorként vesz rész a programban.
 • Blinken OSA Archivum munkatársai

 • Berzsák Barna

  Egyetemi tanulmányait 2016-ban kezdte a BME építészmérnöki karán. A Budapest100 csapatához 2018-ban csatlakozott programszervező önkéntesként, 2019-ben zónakoordinátorként folytatja a munkát. Azt szereti az esemény hétvégéjében, hogy ilyenkor a város egy új oldalát mutatja és az embereknek lehetőségük van arra, hogy kilépjenek a megszokott hétköznapokból, megismerjék egymást és a városukat.
 • Bodonyi Panni

  Szabadúszó illusztrátor és tervezőgrafikus. 2011-től 2016-ig élt Koppenhágában, ahol a mesterdiplomáját is szerezte játék- és interaktív tervezés szakon. Előtte 2010-ben végzett a MOME Tervezőgrafika szakán. Mesekönyvillusztrálás mellett arculattervezéssel és kaidványszerkesztéssel is foglalkozik. A Budapest100 csapatával 2018 óta dolgozik a fesztivál grafikai megjelenésén.
 • Bödő Anita

  Dolgozott irodalmi szerkesztőségben és múzeumban, rádióban, cirkuszban. 2012 óra az Európa Könyvkiadó pr-munkatársa. 2012 és 2016 között a Budapest100 kommunikációs csapatának tagja.
 • Csaba Enikő

  Idegenvezető, közösségszervező, művészeti menedzser. Lelkes világjáró, örök Budapest-szerelmes. A Budapest100-at csodáló látogatóból 2016-ban lett a csapat önkéntese, először programszervezőként, majd zónakoordinátorként, jelenleg a projekt egyik tanácsadója. A Budapest100 egyedisége és egyben a legnagyobb élmény benne az, ahogy a házak megnyitásával nemcsak az épületek múltja derül ki, hanem fokozatosan előkerülnek az emberi történetek is, amelyek mentén a lakók-szomszédok-önkéntesek-szervezők és látogatók összekapcsolódnak a jelenben, nem ritkán pedig hosszútávon is együttműködni képes, jövőt formáló közösséggé alakulnak.
 • Cseh Edina

  Településtervezőként dolgozik. Nagyon fontosnak tartja a közösségvezérelt projektek, események kialakítását, melyek élhetővé és élővé teszik a várost, az épületeket, a tereket, összekovácsolják a lakókat és ezért is szereti nagyon a Budapest100-at, aminek lelkes látógatója évek óta. A Budapest100-hoz 2019-ben kutató, fotós és programszervező önkéntesként csatlakozott, 2020-ban pedig zónakoordinátorként fog segíteni.
 • Erő Júlia

  A Budapest100 csapatához a város és az építészet szeretete vezette. A legjobban az tetszik neki, ahogy a Budapest100 program hatására a résztvevő házak megtelnek élettel és szabadon fel lehet fedezni az épületek zegzugait. A csapatban a honlap szerkesztéséért felelt 2014-ben és 2015-ben, azóta már webfejlesztőként dolgozik.
 • Fehér Gábor

  Művészettörténetet és kulturális iparágakat tanult az ELTE-n és a BME-n. 2013-ban ösztöndíjjal építészetet hallgatott Berlinben, később a Téreltérítés Munkacsoport működését is segítette. A Budapest100-ban önkéntesként és kutatási koordinátorként is működött. 2014-től kezdődően vesz részt a Filmnapok háttérmunkálataiban.
 • Galamb Zsuzsanna

 • Horváth Edina

  A Budapest100-hoz 2016-ban csatlakoztam építészmérnökként, az épített örökség védelmében szakmai és ismeretterjesztő-kulturális rendezvények szervezésében szerzett tapasztalatokkal. A legnagyobb öröm számomra az, amikor sikerül átadnom a lelkesedésemet a velem együttműködőknek és látom, hogy felfedezik az épített értékeket, felidézik az épülettel kapcsolatos emlékeket, ahogy elkezdik törni a fejüket, hogy mit tudnak a hétvége sikeréhez hozzátenni.
 • Horváth Henrietta

  2018-ban végzett közösségfejlesztőként az ELTE-n, ekkor csatlakozott a Budapest100-hoz gyakornokként. A kezdeményezés iránti rajongását „Sétától a közösségig” című szakdolgozatának megírása jól példázza, melyben többek között a projekt közösségeket megmozgató erejét tanulmányozta. 2019-ben és 2020-ban zónakoordinátorként, 2021-ben projektvezetőként vesz részt a programban.
 • Horváth Viola

  Büszke Budapest fanatikus. 2019-ben programszervező önkéntesként csatlakozott a Budapest100-hoz, majd 2020-ban már zónakoordinátorként erősítette a csapatot. Hisz az aktív közösségek építésében az adott város méretétől függetlenül, célja az önkéntesség
 • Hutter Katalin Cecília

  Művészettörténész és fényképész. A Budapest100-hoz 2013-ban önkéntes programszervezőként csatlakozott, a következő évben zónakoordinátorként dolgozott, majd a 2016. és 2017. évi projekt egyik kutatási koordinátora. Hivatásának érzi az építészeti örökség értékeinek megismertetését és megszerettetését, amit izgalmasan fűszerez a bennük élők története. Az egymás előtt megnyíló lakók, a kíváncsi látogatók, az összefogó kulturális programok minden évben felvillanyozzák!
 • Kádár Bálint

  Építész, urbanista, 2003-ban diplomadíjjal végzett a BME Építészmérnöki Karán. A BME Urbanisztika tanszék kutató és oktató munkatársa, PhD disszertációját a városi turizmus mérhetőségének, konfliktusainak, és rendszerszintű fejleszthetőségének témájában védte meg 2015-ben. 2000 óta aktív szervezője a civil építész közéletnek, számos konferencia, workshop, és építészeti vonatkozású esemény szervezője, 2006-ig a memo egyesületben, 2006 óta a KÉKben. Saját építészirodát vezet, számos pályázaton és kiállításon vett részt. Speciális szakterülete a történeti városrészek fejleszthetősége, a turisztikai beruházások urbanisztikai vonatkozásainak tervezése.
 • Kapitány-Horváth Zsuzsa

  A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán végzett 2011-ben művészettörténészként. Fő érdeklődési körének a 19-20. századi magyar építészetet tartja. 2013 óta aktív tagja a Budapest100 csapatának, előbb önkéntesként, zónakoordinátorként majd programkoordinátorként gondoskodott a legszebb városi ünnep megvalósulásáról. A Budapest100 tökéletesen tükrözi a „régi épületekhez” való viszonyát: hisz azok jelenkori, aktív használatában, élettel való megtöltésében. A Budapest100 mellett szakmai körök aktív tagja (PÉK – Pázmányos Építészettörténészek Klubja), városi sétákat, szakmai előadásokat tart. 2015 óta egy kutatócsoport tagjaként a magyar Országház eredeti berendezéseit kutatja.
 • Kertész Monika

  A KÉK alapító tagja és kurátora. Többek között a NYME ATIF Művelődési menedzser szakán és PSZF-en végzett, kurátorként elsősorban a Budapest100, Pecha Kucha Night koordinálásáért felel, valamint a Közösségi kertek program vezetője. Szervez és problémát old meg, pénzügyi és munka-tapasztalatával vezeti a KÉK operatív hátterét. A társadalmi és környezeti kérdések egybefüggő rendszert alkotnak számára, hisz a támogató kapcsolatok szükségességében, hogy Magyarországon az aktív helyi közösségek alapvető változásokat hozhatnak, miközben megismerik az együttműködés, szolidaritás és a bizalom új formáit.
 • Kiss Gergely

  Építész, urbanista, foreverstudent. 2007-ben a BME Építészkar másodéves hallgatójaként kezdett a KÉK-nek önkénteskedni - többek között fotózni, barkácsolni, büféskedni - majd 2010-től átvette a Városi Séták szervezését. 2011-ben az akkor induló Budapest100 program kapcsolódó sétáit koordinálta, majd 2012-ben a budapesti 100 éves házak ünnepének projektmenedzsere volt. Jelenleg Bázelben dolgozik építészként és tanul építész-mesterszakon. Missziója az általános építészet-esztétikai érdeklődés élénkítése valamint közösségi munkán alapuló projektek megvalósításával társadalmi problémák javítása.
 • Kistamás Fanni

  2014-ben tanítói diplomát szerzett az ELTE TÓK-on. Szereti, ha az oktatás és tanulás nem az iskolapadban zajlik, így szívesen vesz részt olyan esemény szervezésében, ami tankönyvszag nélkül közvetít kulturális tartalmakat. 2018-ban csatlakozott a Budapest100 szervezői csapatához lelkes zónakoordinátorként.
 • Klaniczay Anna

  Francia-kulturális antropológia szakon végzett az ELTÉ-n, majd a BME konferenciatolmács-képző elvégzése után angol-francia-magyar nyelveken szabadúszó fordító-tolmácsként dolgozik 2012 óta. A Budapest100 csapatához 2018-ban csatlakozott fordító önkéntesként, 2020-tól a projekthez kapcsolódó fordítások koordintátora.
 • Klaniczay János

  Építész, diplomáját a BME Építész karán szerezte. A Budapest100-on látogatóként rendszeresen részt vett, később városi sétákat szervezett az esemény alatt. Mindig is fontosnak tartotta a helyiek érdeklődésének felkeltését a város tereivel, építészetével kapcsolatban, ő is mindig helyben turista. A KÉK-hez 2014-ben csatlakozott önkéntesként, azóta több programban is részt vett, leginkább a városi séták szervezésében. 2018-2020-ig a Budapest100 rendezvény egyik projektvezetője.
 • Kobrizsa Ádám

  A Mindspace egyik alapítója, ahol 12 szakértővel dolgozik non-formális oktatási, valamint urbanisztikai és kulturális projekteken. Emellett a Lumen Kávézó és Bár egyik tulajdonosa, amely Budapest egyik jelentős kulturális találkozóhelye. 2013-ban segítette a Budapest100 weboldal tartalomszervezési és tartalomfejlesztési munkáit.
 • Kosztya Csilla

  A BME építész karának végzős hallgatója. A Budapest100-ban 2018-ban vett részt először programszervező önkéntesként, 2019-ben és 2021-ben zónakoordinátorként erősítette a csapatot. Szereti, hogy ez az esemény összehozza a lakókat, és a sok lelkes érdeklődőt, akik szeretik Budapestet.
 • Lelkes Szilvi

 • Lénárt András

  történész, 2003-tól az 1956-os Intézet Oral History Archívum, 2011-től az OSZK – 1956-os Intézet munkatársa. 2010-ben doktorált az ELTE-n történelem szakon, disszertációját 1956-os magyar emigránsok élettörténeteiből írta. Szakterülete az 1956-os forradalom és a Holokauszt magyarországi története és reprezentációja. Tagja az MTA Szociológiai Intézetében kvalitatív kutatásokat feldolgozó és kutatási anyagokat gyűjtő „Voices - Huszadik század hangja” kutatócsoportnak. Szívesen dolgozik történelmi tematikájú, levéltári és szubjektív forrásokat felhasználó, a lakossággal együttesen megvalósuló programokban. Az OSA Archívum szervezésében a Budapest100 és a csillagos házak projektek (2014) meghatározó élményt jelentettek számára.
 • Libárdi Julianna

  2013 óta vesz részt a Budapest100-ban, eleinte önkéntesként, majd önkénteskoordinátorként és mentorként. 2013-ban a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen kulturális és múzeumi menedzserként, majd 2016-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen művészettörténészként végzett. 2016 óta a KÉK munkatársa, 2017-ben második éve a Budapest100 rendezvény projektvezetője. A Budapest100-ban azt szereti, hogy különleges, mégis otthonos városélményt nyújt, megmutatja Budapest rejtett arcát és közösséget épít.
 • Maczó Balázs

  2005-ben végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem (ma Debreceni Egyetem) történelem - néprajz szakán, muzeológia, kulturális antropológia és művészettörténet specializációs képzéssel kiegészítve. 2006-tól muzeológusként dolgozik és várostörténettel foglalkozik. A Budapest100-ban 2011-től vett részt, eleinte önkéntes programszervezőként, majd koordinátorként. Munkája legszebb eredményének azt tartja, amikor a város újra megtalálja a lakóit, és a lakók újra megtalálják a városukat.
 • Mihály Zsombor

  2016-ban zónakoordinátor a Nagykörút közepén. Amúgy informatikus. Szeret sétálni, csodálni az épületeket, kincset találni a következő utcában. Belopózik minden bérházba, ahova csak tud. A Budapest100 azt emeli ki, ami mellett minden nap elhaladunk, de nem veszünk észre, összehoz lakókat, történeteket, látogatókat, bekíséri az önkénteseket lakóházak életébe, élményeibe: megöleli a várost.
 • Miklós Bernadett

 • Nagy Ádám Zoltán

  Geográfusként végzett az ELTE-n, jelenleg geoinformatikát és szoftverfejlesztést tanul. A budapest100-ban 2013-ban vett részt először látogatóként, 2014-től pedig programszervezőként és fotósként segíti a rendezvény megvalósulását. A Budapest100-ban azt szereti, hogy van minden évben két nap amikor mindenkinek lehetősége nyílik jobban megismernie a várost és a lakóit.
 • Nagy Gabriella

 • Németh Nóra

  Elősorban művészettörténész, aki a műemlékvédelemmel és a legtágabb értelemben vett építészettel, plusz a muzeológiával foglalkozik a legtöbbet. 2011-től önkéntese, majd 2013-tól az egyik koordinátora a Budapest100 kutatási feladatainak. Egy év kihagyás után 2016 őszétől projekt koordinátorként tért vissza a csapatba. Történészként legfőbb célja, hogy mindenkire ráragassza kíváncsiságát a múlt iránt, és megmutassa, hogy a történelem élő, izgalmas dolog; összekötő kapocs az emberek között.
 • Pajger Lilla

  Az egykori Dekoratőr Iskola hallgatója volt, majd művészettörténet és esztétika szakon végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán. Jelenleg a Kelet Kávézó és Galéria művészeti munkatársa és kurátora. 2013-ban önkéntesként csatlakozott a Budapest100 csapatához, majd az ezt követő két évben zónakoordinátorként dolgozott a program megvalósításán. A Budapest100 legfontosabb érdemének tartja, hogy közösséget épít és nyitottságra ösztönzi a résztvevőket, mindeközben érdekfeszítő kulturális értékekre képes rávilágítani.
 • Pokol Kriszta

  Végzettsége szerint design- és művészetmenedzser, eredetileg szociológus, nagyrészt kommunikációval foglalkozik magyarul és külföldiül. A Budapest100-hoz 2020-ban csatlakozott.
 • dr. Polinszky Tibor

  Építész, oklevelét 1972-ben szerezte. Tervezett, kutatott, 20 évig két külső kerületben főépítész volt. A várost folyamatosan fényképezi. A Budapest100 eseményeit 2011-től kíséri résztvevőként, fotóriporterként, 2019-től önkéntes fotósként. 2022-ben a rendezvény önkéntes fotósainak koordinátora.
 • Rácz Miklós

  Régész, épületkutató, műemléktulajdonos Az Ybl Főiskolán építészetet, az ELTÉ-n régészetet (középkor, koraújkor) tanult, 2002-ben diplomázott. Kutatóként műemlékvédelemmel, magyarországi történeti épületek kutatásával foglalkozik. Foglalkoztatják a kutatás-értelmezés-bemutatás (digitális) ábrázolási kérdései, PhD dolgozatát várromról készítette (2016). Egy műemlékként védett falusi ház tulajdonosaként annak helyreállítását és látogatók számára való megnyitását szervezi. A Gruppo Tökmaggal jegyzi a Nagyvárosi régészet c. projektet, mely szerepelt Magyarország szubjektív atlaszá-ban (2011).
 • Ránki Júlia

  Független rádiós, sajtós, önkéntes. Hol itt, hol ott. Kezdettől a Budapest100-ban.
 • Rothman Gabriella

  Több mint tíz éve foglalkozik projektmenedzsmenttel, kommunikációval. Négy évig erősítette a Design Hét Budapest kommunikációs csapatát, két évig felügyelte a WAMP médiakapcsolatait és -megjelenését, többek között részt vett a Csillagos Házak szervezésében, illetve az OFF Biennále Budapest kommunikációs vezetője volt. Jelenleg a Ludwig Múzeum PR- és sajtókapcsolataiért felel. Emellett közel húsz éve foglalkozik kortárs formatervezéssel, a tárgykultúrával, magazinok szerkesztőjeként közel száz cikket publikált design és belsőépítészet témakörben.
 • Sára Eszter

  Sára Eszter végzettségét tekintve színháztörténész, drámapedagógus. A Budapest100-ban önkéntesként kezdett tevékenykedni 2013-ban, azon oknál fogva, hogy rendkívül fontosnak találja modern közösségek létrehozásának ösztönzését, megtartását. Hobbija a fotózás, szeret odafigyelni az őt körülvevő városra. Egész életében Budapesten élt, rajongója a város épületeinek. A Budapest 100-ban két évig önkénteskedett, 2014-ben zónakoordinátorként is dolgozott. A kezdeményezés legfontosabb céljának azt tartja, hogy egy ház lakóközösségének tagjai megismerkedhetnek egymással és a ház történetével.
 • Schanz Judit

  Városszociológiát tanult az ELTE-n. 2011-16 között a Kortárs Építészeti Központ - KÉK munkatársa, ezt megelőzően 10 évig dolgozott józsefvárosi rehabilitációs programokban, illetve a Kesztyűgyár Közösségi Ház programvezetőjeként. 2012-13-ban a KÉK részéről a Budapest100 koordinátora. A Budapest100 azért áll különösen közel hozzá, mert a százéves házak ünnepe tökéletesen bizonyítja, hogy városi mikroközösségek és lelkes önkéntesek hálózatba szervezése révén igazi csodák jöhetnek létre!
 • Somlyódy Nóra

  Független újságíró. Angol és kommunikáció szakon szerzett diplomát 2000-ben a Pécsi Egyetemen, majd 2001-ben történelem szakon a Közép-Európai Egyetemen. Az epiteszforum.hu szerkesztője volt (2004--2006), és 2004-től fogva széles körben publikált oknyomozó cikkeket elsősorban városfejlesztésről és kultúrpolitikáról. 2006--2010 között a Magyar Narancs munkatársa volt. A Balkán kapuja? című, a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program visszásságairól szóló könyve a Kalligram Kiadónál jelent meg 2010-ben. 2011-től független újságíró és a közép-európai társadalmi innovációkat támogató SozialMarie program koordinátora a bécsi Unruhe magánalapítványnál. 2014 óta Finnországban él a családjával.
 • Somogyi-Rohonczy Zsófia

  művészettörténész, kulturális programszervező. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen művészettörténet, múzeumpedagógia, pedagógiai pr-marketing tanulmányokat folytatott. A felfedezés öröme, a folyamatos tanulás és a város és a hétköznapi csodák érdeklik és persze az, hogy ezt hogyan is lehet megosztani másokkal. A Budapest100-on először önkéntesként vett részt, ahol a Béke Szállót járhatta be az ide ellátogatókkal, majd a VII. kerület zónakoordinátora lett. Erzsébetvárostól a mai napig sem tud szabadulni, jelenleg is boldog csikágói lakos.
 • Sóki Diána

  Magyar-német szakon végzett az ELTE-n, kulturális menedzserként dolgozik a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Budapest100-ba 2015-ben kutató- és programszervező önkéntesként kapcsolódott be, jelenleg zónakoordinátorként vesz részt a szervezésben. A rendezvény egyik fontos céljának a kulturális tartalmak közvetítését, a közös alkotást és a közösségi múltfeldolgozást tartja.
 • Szerencsés Rita

  Design- és művészetmenedzser, szociális aktivista, 2012 óta a Budapest100 szervezői csapatának tagja. 2015 júliusában szerezte meg diplomáját a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen, azóta szabadúszó projektmenedzserként dolgozik többek között a MOME EcoLab szociális design labor kötelékében és a MOME Építészeti Intézetében. 2016-ban a Budapest100 egyik projektvezetője. Leginkább a városi közösségek fenntartásában, a társadalmilag hasznos innovációkban és a hátrányos helyzetűek támogatásában érdekelt.
 • Szij Barbara

  Művészettörténészként végzett az ELTE-n. 2013 óta a Budapest100 önkéntes kutatója, 2016 óta a program egyik kutatási koordinátora. Mivel fő kutatási területe a századforduló építészete, és örök szerelmei a régi házak, valamint Budapest városa, ezért nem volt kérdés, hogy részt kell vennie a programban valamilyen módon. A Budapest100-ban szerinte az a legcsodálatosabb, hogy mennyi régi történetet őriznek egy-egy épület falai, és az a legizgalmasabb, ahogy ezekkel a jelenlegi lakók találkoznak és mindannyian hozzájuk tesznek valamit.
 • Szőke Tímea

  Kulturális menedzser, Művészettörténetet és dizájn- és művészetmenedzsmentet tanult. Munkájában az érdekli leginkább, hogy milyen kihívásokkal szembesülünk manapság a különböző kultúrák közötti fúziók világában és hogyan teremthetünk megfelelő feltételeket az együttműködésen alapuló kulturális párbeszédhez. A KÉK-hez 2018-ban csatlakozott a DANUrB (Interreg Danube Urban Brand) projekt koordinátoraként, többek között foglalkozik a Budapest100 módszertan implementációjával a DANurB és URBACT programok keretében. A 2020-as és 2021-es Budapest100 egyik projektvezetője.
 • Tamási Miklós

 • Tolnai Pálóczy Enikő

  Művészettörténész, 2012-től tagja a Budapest100 csapatnak, önkéntesként, majd kutatási koordinátorként Németh Nórával (2013-2014-ben). 2012-ben diplomázott az ELTE-n, azóta a Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozik, emellett különféle kulturális projektekben vesz részt, városi sétákat és játékokat tart alkalomszerűen. A kulturális közösségépítés az egyik kedvenc terepe, amelyben igyekszik sokoldalúan hasznosítani magát.
 • Tornyánszki Éva

  Designmenedzser, a Kultúrgorilla csapat társ-alapítója és tagja. Kedvenc projektjei a smart city, a low tech és food design területén, illetve társadalmi innovációs stratégiákban testesülnek meg, amelyek a fenntarthatóság és az élmény metszéspontjában állnak. Jelenleg a Design Terminál Kutatási és Képzési vezetőjeként dolgozik. A Budapest100 egyik alapító tagja és tanácsadója.