2021. November 18. Az Európa Tanács is jó gyakorlatként tekint a Budapest100-ra

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az Európa Tanács is jó gyakorlatként tekint a Budapest100-ra!

Az Európa Tanács 2017-ben fogadta el a 21. század európai kulturális örökségére vonatkozó stratégiáját. A 21-es Stratégia (Strategy 21) az Európa Tanács alapértékeire épül, és az európai örökséggel kapcsolatos szabályok megvalósítását igyekszik elősegíteni. Nemrég indították el a stratégia weboldalát azzal a céllal, hogy a politikai döntéshozók és az érdekeltek számára érthetőbbé tegyék a stratégiát és a kulturális örökség menedzselését.

A weboldal bemutatja a 21-es Stratégia három fő komponensét (társadalmi, területfejlesztési, tudás/oktatás), emellett mindegyik komponenshez ajánlásokat ad és bemutatja az ezekkel kapcsolatos kihívásokat is. Az ajánlásokon belül jó gyakorlatokat is bemutat az oldal, amelyek inspirációt nyújthatnak az adott témákhoz. A stratégia társadalmi és közösségi aspektusát a Budapest100 eredményeivel illusztrálják.

További információk a 21-es stratégia honlapján: https://www.coe.int/en/web/culture-and-heritage/st21-mooc