2021. December 29. Csatlakozz a Budapest100 önkéntes csapatához!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2022. május 14-15-én rendezzük meg a Budapest100-at. Ismét várjuk az önkénteseinket! 

Jelentkezési határidő: 2022. január 16., vasárnap éjfél

Barátságos beszélgetésekkel, kíváncsi sétákkal, spéci programokkal érkezik a Budapest100 a Várnegyedbe. Megmutatjuk, hogy a Budai Vár polgárvárosa ezernyi történettel és látható történelemmel rendelkező, élő városrész, ahol minden ma még álló ház érdekes.

Bemutatjuk az itt élők történeteit a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig, és azt is, milyen a modern élet az évszázados falak között. A Vár mindenkié: az egymáshoz illeszkedő házak történelmünk tanúi a 13. századtól a 21. századig. A kövek és az évszázados téglák találkozása a betonnal olyan építészeti örökség, amiről közösen szeretnénk beszélgetni. Mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az itt élők, mint a polgárváros lakói, a turisták és sokféle szakma együtt keresi választ a régi utcákat, az egykori ostromok nyomait és a városra nyíló pazar panorámát csodálva. Csatlakozzatok a Budapest100 önkéntes programjához és vegyük be a Várat együtt!

Több feladatkörre keresünk olyan önkénteseket, akikre számítunk az előkészületektől egészen a rendezvény megvalósításáig.

A teljes felhívás IDE KATTINTVA érhető el.