This content is not yet translated to English. Please let us know, if you can contribute to this website with translations, which we highly appreciate.

Csatlakozz a Budapest100 önkéntes csapatához!

1/1
Content

  Részletek

  A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2022. május 14-15-én rendezzük meg a Budapest100-at. Ismét várjuk az önkénteseinket! 

  Jelentkezési határidő: 2022. január 16., vasárnap éjfél

  Barátságos beszélgetésekkel, kíváncsi sétákkal, spéci programokkal érkezik a Budapest100 a Várnegyedbe. Megmutatjuk, hogy a Budai Vár polgárvárosa ezernyi történettel és látható történelemmel rendelkező, élő városrész, ahol minden ma még álló ház érdekes.

  Bemutatjuk az itt élők történeteit a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig, és azt is, milyen a modern élet az évszázados falak között. A Vár mindenkié: az egymáshoz illeszkedő házak történelmünk tanúi a 13. századtól a 21. századig. A kövek és az évszázados téglák találkozása a betonnal olyan építészeti örökség, amiről közösen szeretnénk beszélgetni. Mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az itt élők, mint a polgárváros lakói, a turisták és sokféle szakma együtt keresi választ a régi utcákat, az egykori ostromok nyomait és a városra nyíló pazar panorámát csodálva. Csatlakozzatok a Budapest100 önkéntes programjához és vegyük be a Várat együtt!

  Több feladatkörre keresünk olyan önkénteseket, akikre számítunk az előkészületektől egészen a rendezvény megvalósításáig.

  A teljes felhívás IDE KATTINTVA érhető el.[:]