2021. September 2. Félóránként kb. 30-40 perces vezetett séta (gyülekezés az étterem mellett)

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Témája  a Gyermekvasút története, az épületek, a járműpark, a technikai berendezések, a gyermekvasutas gyerekek feladatai, és a gyermekvasutasok mindennapjai.  A résztvevők kis csoportokban megtekinthetik a forgalmi irodát és a Gyermekvasút Múzeumot.

 

A Budapest100 keretében rendezett kiállítások, épületbejárások, vetítések és egyéb programok ingyenesek, viszont a Gyermekvasút használata jegyköteles. A jegyárakról tájékozódni lehet a Gyermekvasút honlapján: https://gyermekvasut.hu/dijszabas/ (Családoknak ajánlott a Családi napijegy, amely maximum 2 felnőtt + 3 gyerek, vagy 1 felnőtt + 4 gyerek részére 4.000 Ft, az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít.)

 

A Budapest100 hétvégével párhuzamosan zajlik a Gyermekvasút hagyományos Nosztalgia-napja, illetve Családi nosztalgia-napja, amikor nem a gyerekek, hanem a volt úttörő- és gyermekvasutasok (most már felnőttek) teljesítenek szolgálatot.   

MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút