This content is not yet translated to English. Please let us know, if you can contribute to this website with translations, which we highly appreciate.

1/1
Content

  Data and description

  A Lázár utca 7. és 9. házak egyszerre születtek, tömegükben és stílusukban egyformák, csak néhány részletben különböznek. Mindkét ház homlokzatán míves „Tervezte Freund Dezső műépítész” felirat olvasható. A falmezőkben geometrikus jellegű, míg az utca felőli ablakok mellett növényi díszek találhatók. A bejárati ajtó fölött két mókus látható. gyümölcskosárral.

  A Lázár utca 7. és 9. házak egyszerre születtek, tömegükben és stílusukban egyformák, csak részletekben különböznek. Mindkét ház homlokzatán el van helyezve egy míves „Tervezte Freund Dezső műépítész” felirat, a szélső első emeleti ablak alsó sarkánál, a 9. számú háznál a bal oldalon, a 7.-nél a jobb oldalon (szimmetrikusan). A műkő lábazat egyforma mindkét házon, és teljesen jó állapotban is van, de több helyen összefirkálták. Az ingatlanirodánál épp frissen szürkére lett festve.

  A 9. számú ház állapota rosszabb, a vakolat fele már lehullott, az erkélyek alja és a mellvédek leromlott állapotban vannak. A földszintet újravakolták, a színe még szép (világos sárga), de ez is már elkezdett hullani. Megmaradtak a faragott díszes fa nyílászárók. A falmezőkben geometrikus jellegű díszek, az utca felőli ablakok mellett növényi díszek találhatók. Figurák csak a bejárati ajtó fölött jelennek meg: két absztrahált mókus, gyümölcskosárral.

  Do you know something about this house? Share with us at the budapest100@kek.org.hu email address!

  Houses nearby