This content is not yet translated to English. Please let us know, if you can contribute to this website with translations, which we highly appreciate.

1/1
Content

  Data and description

  Az utca keleti házsora helyén húzódott egykor Pest városfala. Ez a XVIII. századtól fokozatosan bontásra került. Külső oldalának egyes épen maradt részei megtekinthetők a ház és a szomszédos épületek udvarában.

  A motorkerékpárokkal kereskedő Lantai Ede cég 1928-ban a Révai utcából a Magyar utcába költözött. Itt a 40. szám alatt bemutatótermet, a 27. szám alatt „modern berendezésekkel bíró, teljesen felszerelt” javítóüzemet működtetett, ahol Hrd, Cotton, Velocette, New-Henley motorkerékpárok és Morgan cyclecarok javítása folyt. Ennek vezetője Hummel Ede, híres motorkerékpár-versenyző volt.

  Az utca Budapest egyik vöröslámpás részének számított, ahol az épületekben számos éjjeli pillangó talált magának menedékhelyet. A 27. számmal szemközti 32. szám alatt egy nagyobb kuplerájt számolt fel a rendőrség 1911-ben. Bár ekkor tervbe vették a prostituáltaknak az utcából való kiköltöztetését, ez mégsem valósult meg a második világháborúig.

  1944-ben csillagos ház volt.

  Do you know something about this house? Share with us at the budapest100@kek.org.hu email address!

  Houses nearby