2022. January 21. Megnyitottuk a házak jelentkezését a BUDAPEST100: VÁRNEGYED fesztiválra!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Bevesszük a Várat!
BUDAPEST100
2022/05/14‐15.

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2022. május 14-15-én rendezi meg a Budapest100 programot, a rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált.
2022-ben a Budapest100 nem az egész várost mozgatja meg, hanem egy kis részt: a Várnegyedben található polgárvárost. Ebből az alkalomból megnyitjuk a jelentkezést az ezen területen élő lakóközösségek számára. Ezért várjuk azokat a polgárvárosban élő lakókat és közösségeket, akik szívesen megmutatnák másoknak is a házat, ahol élnek, dolgoznak.

KIK JELENTKEZHETNEK?

2022-BEN MINDEN POLGÁRVÁROSI LAKÓKÖZÖSSÉG JELENTKEZÉSÉT KÍVÁNCSIAN VÁRJUK!

‒ Az alábbi területről várjuk a házak jelentkezését: a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig
‒ A házlistát IDE kattintva érheted el. Ha a ti címetek is szerepel rajta, akkor ne habozzatok jelentkezni!

MIT JELENT A RÉSZVÉTEL?

‒ Nyitott kaput, önkéntesekkel közösen létrehozott kulturális programokat: kiállítás a lépcsőházban, koncert az udvaron, séta a pincétől a padlásig.
- A szervezésben önkénteseink segítenek a házaknak, velük több közös találkozót szervezünk, amelyeken a részvétel ajánlott. Az aktív kapcsolattartás a ház önkéntesével szükséges a program megvalósításához.

MIÉRT ÉRI MEG CSATLAKOZNI?

- A Budapest100 kutatóitól építészet- és kultúrtörténeti információkat kapnak a közösségek. Ezeket a honlapunkon publikáljuk, ami nem csak értékes információval és büszkeséggel töltheti el a lakókat, de akár pályázatoknál értékes kiegészítő anyag lehet
- Fotós önkénteseink dokumentálják a ház építészeti részleteit, mai állapotát,  ami szintén pályázatoknál, felújításoknál fontos dokumentum lehet
- A régi képekkel és a lakók történeteivel a Budapest100 olyan szuper élmény, ami összehozza a szomszédokat. Mindenki új ismerősökkel lesz gazdagabb, a jobb kommunikáció pedig bizonyítottan jót tesz a közösségi kapcsolatoknak.

HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?

Nincs más dolgod, csak bízz a 11 éves szervezési és közösségépítő tapasztalatunkban! Töltsd ki a regisztrációs kérdőívünket és ezzel meghívást kapsz az első lakótalálkozóra február elején. A találkozóra jöhetsz egyedül is, vagy ha van egy szimpatikus szomszédod, akkor őt is elhívhatod. A találkozón mi minden információt elmondunk, és önkénteseink segítségét is kérheted, így a szervezés kihívásai hamar élménnyé alakulnak. Hidd el, minden ház érdekes, és minden ház rejt olyan történetet, amiért érdemes belevágni a Budapest100-ba!

HOGYAN JELENTKEZZ?

Töltsd ki az alábbi linkre kattintva kérdőívünket február 6-ig!
IDE KATTINTVA LEHET JELENTKEZNI
Minden kérdésre válaszolunk az oldal alján található elérhetőségek bármelyikén.
HATÁRIDŐ: 2022. FEBRUÁR 6., VASÁRNAP ÉJFÉL

KONTAKT

E-mail: budapest100@kek.org.hu
Telefon: +36 20 341 66 88