Jelentkezz lakóként az idei Budapest100 fesztiválra!

Várunk a Budapest100 2023-as csapatába!
1/1
Tartalom

  Részletek

  A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2023. május 11-14. között rendezi meg a Budapest100-at, a budapesti házak nyitott hétvégéjét, valamint a hozzá kapcsolódó városiséta-napot és szakmai konferenciát.

  Budapest100 Várnegyed, 2022. Fotó © Mohai Balázs

  2023-ban nem kisebb alkalmat ünneplünk, mint Budapest 150. születésnapját.

  Ebből az alkalomból megnyitjuk a jelentkezést minden olyan budapesti lakóközösség számára, akik 1872-1873-ban épült házakban laknak. Ezért várjuk azokat a lakókat és közösségeket, akik szívesen megmutatnák másoknak is a házat, ahol élnek, dolgoznak.

  Budapest100 Várnegyed, 2022. Fotó © Ránki Dániel

  Kik jelentkezhetnek?

  2023-ban minden 150 éves budapesti ház lakóközösségének jelentkezését kíváncsian várjuk!

  • A mai Budapest területén álló, 1872-1873-ban épült vagy ekkoriban jelentősen átalakított, akkori állapotukat ma is őrző házakat várunk a programba
  • A házlistát ide kattintva érheted el. Ha a ti címetek is szerepel rajta, akkor ne habozzatok jelentkezni!

  Mit jelent a részvétel?

  • Nyitott kaput, önkéntesekkel közösen létrehozott kulturális programokat a májusi hétvégén: kiállítás a lépcsőházban, koncert az udvaron, séta a pincétől a padlásig, közösségi piknik, virágültetés, vagy bármi, amit el tudtok képzelni.
  • A szervezésben önkénteseink segítenek a házaknak, velük több közös találkozót szervezünk, amelyeken a részvétel ajánlott. Az aktív kapcsolattartás a ház önkéntesével szükséges a program megvalósításához.

  Miért éri meg csatlakozni?

  • A Budapest100 kutatóitól építészet- és kultúrtörténeti információkat kapnak a közösségek a házukról. Ezeket a honlapunkon publikáljuk, ami nemcsak értékes információval látja el és büszkeséggel töltheti el a lakókat, de akár pályázatoknál értékes kiegészítő anyag lehet.
  • Fotós önkénteseink dokumentálják a ház építészeti részleteit, mai állapotát, ami pályázatoknál, felújításoknál szintén fontos dokumentum lehet.
  • A lakók történeteivel kiegészített elmerülés a házak történetében a Budapest100-on olyan szuper élmény, ami összehozza a szomszédokat. Mindenki új ismerősökkel lesz gazdagabb, a jobb kommunikáció pedig bizonyítottan jót tesz a közösségi kapcsolatoknak.

  Hogyan kezdj hozzá?

  Nincs más dolgod, csak bízz a 12 évnyi szervezési és közösségépítő tapasztalatunkban! Az első lakótalálkozókat február első felében tartjuk, amiről fogunk küldeni egy részletes tájékoztatót e-mailben, amennyiben érdeklődtök a program iránt. A találkozóra jöhetsz egyedül is, vagy ha van egy szimpatikus szomszédod, akkor őt is elhívhatod. A találkozón mi minden információt elmondunk, és önkénteseink segítségét is kérheted, így a szervezés kihívásai hamar élménnyé alakulnak. Hidd el, minden ház érdekes, és minden ház rejt olyan történetet, amiért érdemes belevágni a Budapest100-ba!

  Ha jelentkezni szeretnétek, kérjük, töltsétek ki az alábbi kérdőívet!