Lakótalálkozó 2.0_online – 2022. február 16., szerda

1/1
Tartalom

  Részletek

  Az idei második, ezúttal online lakótalálkozón olyasmi történt, amire titokban mindig is vágytunk, de nem igazán reméltük, hogy egyszer bekövetkezhet.

  Épp az egyes házak bemutatkozása volt soron, amikor egy „vendég”, aki épp csak becsöppent a társaságba, mert a lakótársakkal még nem tudott egyeztetni a részvételről, így sóhajtott fel:  „Bárcsak meglenne az a videokazetta, ami itt volt, amikor 6 éve beköltöztünk a lakásba… sajnos nem mentettem le róla filmet, amiben a házunk szerepel, látszik az öreg diófa is, és Kovács Kati énekel, tudjátok, egy régi házról, ami öregszik. Na, az a mi házunk, az Országház utca 5.” Igen, igen – helyeseltek, akik emlékeztek a szövegre és sajnálták, hogy a videó elveszett, mert ugye milyen jó lenne ez nekünk most a Budapest100-on!

  És ekkor megszólalt egy fiatal férfihang: „Itt van, megtaláltam! Norvégok forgattak Budapesten, 1973-ban, és kb. a 13. percnél ott énekli Kovács Kati a kapuban, hogy »a régi ház körül öregszik minden…«”

  Általános üdvrivalgás követte a felfedezést, és azonnal tervek szövődtek az énekesnő meghívására, a filmrészlet újraforgatására, sőt, hogy tanulja is meg az egész csapat a dalt, amit kórusban előadhatnánk…

  Így lesz-e? Még nem tudjuk, de a hangulat már olyan volt, mintha benne lennénk a megvalósult programban és ott lennénk a májusi hétvégén az Országház utcában, ahonnan nemcsak az 5., hanem a 16. is nyitva lesz, sőt további jelentkezők is vannak már! És nem mellesleg már most így köszöntötte egyik résztvevő a másikat: “Szerbusz, régi lakótárs!”

  Íme, a Kovács Katival készült egykori norvég tv-műsorban az I. Országház utca 5:


  Egy zenés nap Budapesten, 1973-ban.

  Minden hasonló egykori film- vagy videofelvételnek nagyon örülnénk! Jó hír, hogy a Márai Sándor Művelődési Házban májusban fotókiállítás lesz egy közösségi alkotócsoport képeiből a Budapest100-hoz kapcsolódóan. [:]