Városvariációk

1/1
Tartalom

  Részletek

  Bár a Budapest100 ünnepi hétvégéje során jellemzően a város gazdag múltjával és jelenével foglalkozunk, idén arra gondoltunk kísérletet teszünk a jövő vizsgálatára is. Ennek mentén szerveztük jövőképalkotó műhelyünket, ahol kísérletet tettünk arra, hogy megalkossuk a Budapest Manifesztumot. Minden budapesti lakos jelentkezését vártuk, akikkel a körülbelül háromórás közös gondolkodás után néhány pontban szedtük össze, hogy a jelenlegihez képest milyen lenne egy ideális Budapest.

  A jelent egészen másképp vizsgáltuk meg. Arra kértük a város iránt érdeklődőket, hogy küldjenek nekünk olyan képeket, hangfelvételeket és történeteket, melyek számukra Budapestet fejezik ki. A beérkezett alkotások feldolgozása izgalmas feladatot jelentett Tóth Emesének, aki a történeteket gyúrta össze, Mizsei Zoltánnak, aki a hangokat dolgozta fel, és Csizik Balázsnak, aki a képekkel foglalkozott. A beérkezett képekből született “montázsok” és a rövid sztorikból szőtt történet mellett alább meghallgathatóak a városi hangszövedékek is.

  Kiadványunkban igyekeztünk a városvariációk eredményeit a beérkezett művek valódi színében, a műhelymunka során elhangzottakhoz hűen bemutatni.

   

  Budapest hangjai