2022-ben is lesz Budapest100: Bevesszük a Várat!

1/1
Tartalom

    Részletek

    Bevesszük a Várat! Barátságos beszélgetésekkel, kíváncsi sétákkal, spéci programokkal érkezik a Budapest100 május 14 és 15-én. Vendégségbe jövünk, akár a turisták. Bemutatjuk az itt élők történeteit a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig, és azt is, milyen a modern élet az évszázados falak között.

    A Vár mindenkié: az egymáshoz illeszkedő házak történelmünk tanúi a 13. századtól a 21. századig. A kövek és az évszázados téglák találkozása a betonnal olyan építészeti örökség, amiről közösen szeretnénk beszélgetni. Mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az itt élők, mint a polgárváros lakói, a turisták és sokféle szakma együtt keresi a választ a régi utcákat, az egykori ostromok nyomait és a városra nyíló pazar panorámát csodálva.

    Bevesszük a Várat együtt, ha csatlakoznak a Budapest100 programjához, amely idén nem az egész várost mozgatja meg, hanem egy kis részt: a Várnegyedben a polgárvárost. Itt nyitjuk meg a kapukat, ajtókat, hogy önkénteseink a helyben élőkkel közösen megmutassák: minden ház érdekes, hátha még épp itt áll, ezen a helyen! [:]