2021. December 28. 2022-ben is lesz Budapest100: Bevesszük a Várat!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Bevesszük a Várat! Barátságos beszélgetésekkel, kíváncsi sétákkal, spéci programokkal érkezik a Budapest100 május 14 és 15-én. Vendégségbe jövünk, akár a turisták. Bemutatjuk az itt élők történeteit a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig, és azt is, milyen a modern élet az évszázados falak között.

A Vár mindenkié: az egymáshoz illeszkedő házak történelmünk tanúi a 13. századtól a 21. századig. A kövek és az évszázados téglák találkozása a betonnal olyan építészeti örökség, amiről közösen szeretnénk beszélgetni. Mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az itt élők, mint a polgárváros lakói, a turisták és sokféle szakma együtt keresi a választ a régi utcákat, az egykori ostromok nyomait és a városra nyíló pazar panorámát csodálva.

Bevesszük a Várat együtt, ha csatlakoznak a Budapest100 programjához, amely idén nem az egész várost mozgatja meg, hanem egy kis részt: a Várnegyedben a polgárvárost. Itt nyitjuk meg a kapukat, ajtókat, hogy önkénteseink a helyben élőkkel közösen megmutassák: minden ház érdekes, hátha még épp itt áll, ezen a helyen!