Budapest100 – Várnegyed: Megtartottuk az első lakótalálkozónkat

1/1
Tartalom

  Részletek

  Február 9-én, szerdán kora este lezajlott az első lakótalálkozónk. Ezt az alkalmat mindig izgatottan várjuk: végre elkezdhetjük megismerni a lakókat, ami minden évben a szervezés legizgalmasabb része.

  Január vége óta (és még mindig!) várjuk azoknak a lakóközösségeknek a jelentkezését, akik szívesen megnyitnák a házukat a Budapest100 hétvégéjén – most pedig végre kezdetét vehette a közös szervezőmunka. 

  A lakótalálkozónak a Budavári Polgármesteri Hivatal adott otthont, ahol először a szervezők beszéltek a fesztiválról és annak történetéről. Az esemény a lakók bemutatkozásával folytatódott. Közülük többen évtizedek óta a Várban laknak, más újdonsült bérlőként csatlakozik a programhoz. De olyan résztvevője is lesz az idei Budapest100-nak, akinek a nagyszülei költöztek a Várnegyedbe, ő maga pedig éppen 69 (!) éve vári lakos. Egy biztos: érdekes történetekben nem lesz hiány! A résztvevők lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az este folyamán számos kérdés, izgalmas javaslat és programötlet hangzott el. Az egyik ház lakói a kertjükben lévő domborművet mutatnák meg szívesen, sőt, lesz olyan ház is, ahol élő gitárzenével várják majd a látogatókat. A találkozó arra is alkalmat nyújtott, hogy a lakók és az önkéntesek kötetlenül beszélgessenek és jobban megismerjék egymást.

  A következő lakótalálkozóra február 16-án, immár online kerül sor, így azoknak a lakóknak sem kell csüggedniük, akik csak ezután kapcsolódnának be a programba.

  Önkéntesünk, Soós Veronika beszámolója.

  Fotók: Polinszky Tibor

   [:]