2022. February 14. Budapest100 - Várnegyed: Megtartottuk az első lakótalálkozónkat

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Február 9-én, szerdán kora este lezajlott az első lakótalálkozónk. Ezt az alkalmat mindig izgatottan várjuk: végre elkezdhetjük megismerni a lakókat, ami minden évben a szervezés legizgalmasabb része.

Január vége óta (és még mindig!) várjuk azoknak a lakóközösségeknek a jelentkezését, akik szívesen megnyitnák a házukat a Budapest100 hétvégéjén – most pedig végre kezdetét vehette a közös szervezőmunka. 

A lakótalálkozónak a Budavári Polgármesteri Hivatal adott otthont, ahol először a szervezők beszéltek a fesztiválról és annak történetéről. Az esemény a lakók bemutatkozásával folytatódott. Közülük többen évtizedek óta a Várban laknak, más újdonsült bérlőként csatlakozik a programhoz. De olyan résztvevője is lesz az idei Budapest100-nak, akinek a nagyszülei költöztek a Várnegyedbe, ő maga pedig éppen 69 (!) éve vári lakos. Egy biztos: érdekes történetekben nem lesz hiány! A résztvevők lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az este folyamán számos kérdés, izgalmas javaslat és programötlet hangzott el. Az egyik ház lakói a kertjükben lévő domborművet mutatnák meg szívesen, sőt, lesz olyan ház is, ahol élő gitárzenével várják majd a látogatókat. A találkozó arra is alkalmat nyújtott, hogy a lakók és az önkéntesek kötetlenül beszélgessenek és jobban megismerjék egymást.

A következő lakótalálkozóra február 16-án, immár online kerül sor, így azoknak a lakóknak sem kell csüggedniük, akik csak ezután kapcsolódnának be a programba.

Önkéntesünk, Soós Veronika beszámolója.

Fotók: Polinszky Tibor