2022. May 10. Mielőtt ellátogatnátok a Budapest100: Várnegyed programra...

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kedves Látogatók!

Pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a mostani hétvége mindenkinek - lakóknak és látogatóknak egyaránt - pozitív élményeket hozzon. Biztos, ami biztos.

  • Láthattátok, hogy a regisztrációköteles helyek pillanatok alatt beteltek. Emiatt a regisztrációt nem igénylő programokra valószínűleg a szokásosnál is nagyobb lesz az érdeklődés. A helyzetet nehezíti, hogy a Várnegyedben többnyire kisebb, középkori eredetű házak állnak - előfordulhat, hogy a bejutásra egy kicsit várni kell, mert kevesen férnek el az udvarokban. Ha reménytelenül hosszú sorokat láttok, nyugodtan keressétek fel a többi programot, most könnyen bejárható lesz az egész Budapest100 területe!
  • Bár idei témánk a Várnegyed, nem vesz részt az itteni összes ház a Budapest100-on - kérünk, hogy csak a programban szereplő épületeket keressétek fel. Ezeket “Ez a ház is ünnepel!” feliratú molinók fogják jelezni, a többi lakót ne zavarjátok!
  • Nézzetek el a konkrét házakhoz nem kötődő kísérőprogramokra is - ezek nyilvános tereken, szintén a Várnegyed területén lesznek.
  • Lakókról fényképet (ami nem csoportkép) csak a hozzájárulásukkal készítsetek - nem biztos, hogy mindenki beleegyezett közülük a programban való részvételbe.
  • Ugyanez igaz a lakásokra: csak abba nézzetek be, amelyik kifejezetten részt vesz a programban, ahová a lakók vagy az önkéntesek invitálnak titeket - vannak házak, amelyek csak a közös tereiket nyitják meg (és ez is csodálatos dolog!).
  • Az épületeket és az eseményeket természetesen lehet fotózni és videózni. (Ugyanakkor a részvétellel a program látogatói, önkéntesei és szervezői automatikusan tudomásul veszik, hogy amennyiben a fotókon/ videókon szerepelnek, ezért semmilyen ellenszolgáltatási igénnyel nem élhetnek, illetve a program promóciója céljából történő felhasználást nem korlátozhatják.)

 

Köszönjük az eddigi támogatásotokat és a lelkesedést, már nagyon várjuk a hétvégét!