2022. május 10. Mielőtt ellátogatnátok a Budapest100: Várnegyed programra...

Kedves Látogatók!

Pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a mostani hétvége mindenkinek - lakóknak és látogatóknak egyaránt - pozitív élményeket hozzon. Biztos, ami biztos.

  • Láthattátok, hogy a regisztrációköteles helyek pillanatok alatt beteltek. Emiatt a regisztrációt nem igénylő programokra valószínűleg a szokásosnál is nagyobb lesz az érdeklődés. A helyzetet nehezíti, hogy a Várnegyedben többnyire kisebb, középkori eredetű házak állnak - előfordulhat, hogy a bejutásra egy kicsit várni kell, mert kevesen férnek el az udvarokban. Ha reménytelenül hosszú sorokat láttok, nyugodtan keressétek fel a többi programot, most könnyen bejárható lesz az egész Budapest100 területe!
  • Bár idei témánk a Várnegyed, nem vesz részt az itteni összes ház a Budapest100-on - kérünk, hogy csak a programban szereplő épületeket keressétek fel. Ezeket “Ez a ház is ünnepel!” feliratú molinók fogják jelezni, a többi lakót ne zavarjátok!
  • Nézzetek el a konkrét házakhoz nem kötődő kísérőprogramokra is - ezek nyilvános tereken, szintén a Várnegyed területén lesznek.
  • Lakókról fényképet (ami nem csoportkép) csak a hozzájárulásukkal készítsetek - nem biztos, hogy mindenki beleegyezett közülük a programban való részvételbe.
  • Ugyanez igaz a lakásokra: csak abba nézzetek be, amelyik kifejezetten részt vesz a programban, ahová a lakók vagy az önkéntesek invitálnak titeket - vannak házak, amelyek csak a közös tereiket nyitják meg (és ez is csodálatos dolog!).
  • Az épületeket és az eseményeket természetesen lehet fotózni és videózni. (Ugyanakkor a részvétellel a program látogatói, önkéntesei és szervezői automatikusan tudomásul veszik, hogy amennyiben a fotókon/ videókon szerepelnek, ezért semmilyen ellenszolgáltatási igénnyel nem élhetnek, illetve a program promóciója céljából történő felhasználást nem korlátozhatják.)

 

Köszönjük az eddigi támogatásotokat és a lelkesedést, már nagyon várjuk a hétvégét!