1/1
Tartalom

  Budapest100 2021

  2021

  2021-ben az újratervezéssel foglalkoztunk, és az 1921-1929, illetve 1945-1957 között épült, újraépült, átadott házakat mutattuk be az ott élők és dolgozók közösségével együtt. Két évtizedet fogott át a program, ez alatt két nagy újratervezést élt át a főváros a két világháborút követően – az egyik elsősorban gazdasági, míg a második fizikai értelemben is megrendítette a várost. A Budapest100 abban az értelemben is különleges ünnep volt 2021-ben, hogy a mindenkit érintő járvány után végre találkozhattunk, és együtt élhettük át az újratervezés örömét.

  Ebben az évben a járvány miatt a projekt szervezési folyamatai a legtöbb esetben online zajlottak, de a lakók és az önkéntesek lelkesedésén ez nem változtatott, arra is volt példa, hogy 200 fős Zoom találkozót tartottunk. 

  Emellett több európai városban alakultak ki helyi közösségi kezdeményezések a Come in! Urbact projektnek köszönhetően, aminek többek között az a célja, hogy a Budapest100 módszertanát, mint jó gyakorlatot adaptálják különböző helyszíneken. Nálunk a XI. kerületben, Őrmezőn valósult meg egy közösségi fesztivál.

  2021-ben elkészült a Budapest100 app iOS operációs rendszerre elérhető verziója is, így 2021-ben már operációs rendszer típustól függetlenül böngészhettek a programok között az érdeklődők. A szűrhető, kedvencnek jelölhető programokkal és a naptárfunkcióval könnyedén meg tudták tervezni a látogatók a hétvégi programjukat. Ezzel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy egy még kellemesebb élmény legyen számukra a Budapest100 hétvégéje, amit meg is erősítettek a rengeteg -az applikációra is tett- pozitív visszajelzéseikkel.

  Programfüzet

  Partnereink

  Megszólított házak