This content is not yet translated to English. Please let us know, if you can contribute to this website with translations, which we highly appreciate.

1/1
Content

  Budapest100 2022

  2022

  2022-ben bevettük a Várat: a Budai Várnegyed polgárvárosának több évszázados építészeti és történelmi rétegeit fedeztük fel a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig az itt lakók és dolgozók közreműködésével. 

  Ebben az évben először négy napos volt a Budapest100, a szokás szombati és vasárnapi nyitott házak hétvégéje mellett 16 városi sétát magába foglaló sétanapot, valamint a Vár építészetét a középkortól napjainkig kutató tudományos szakemberek legjavát felvonultató szakmai konferenciát is rendeztünk. A szakmai konferenciáról készült felvétel és kivány a a KÉK Tudástár oldalán megtalálható.  

  Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült sokféle, a nagyközönségnek és a szakmai közegnek is szóló módon megmutatni Budapest legrégebbi ma is álló történelmi városnegyedének múltját és jelenét, a ma itt élő, szinte “város a városban” jelleggel működő közösséget, valamint a történelem által formált sokszínű épített örökséget. 

   

  Event booklet

  Our partners

  Opening houses